Kontakt kontoret på 75 13 12 11

​UGIFTES FORHOLD​

Ugifte samleveres situation kræver særlig opmærksomhed. Som reglerne er i dag, arver ugifte samlevere ikke efter hinanden – og det har den nye arvelov, der trådte i kraft 1. januar 2008, ikke ændret på.

Navnlig hvis man ejer fast ejendom sammen, bør man oprette et gensidigt testamente, hvor man begunstiger hinanden mest muligt. Hvis man ikke laver et testamente, kan børn (eventuelt børn fra et tidligere forhold), forældre eller søskende ende med at arve samleverens halvdel af boligen. Det kan reelt betyde, at den efterlevende er nødt til at flytte fra den fælles bolig - også selvom den afdødes arvinger vil gøre meget for at hjælpe.

Heldigvis kan I forebygge problemerne. Men det kræver, at I får lavet en række dokumenter, f.eks. et testamente. Selvom det måske er nemt at lave et testamente selv, skal I sørge for at få rådgivning, så I vælger de rigtige løsninger til den konkrete situation, I selv står i. Hjerrild & Bisgaard bistår med personlig rådgivning, så I får udarbejdet præcis det testamente, der dækker jeres behov.

Forsikrings- og pensionsordninger

Ud over at oprette testamente kan ugifte samlevende sikre hinanden ved at indsætte deres samlever som begunstiget i eventuelle forsikrings- og/eller pensionsordninger. Endelig kan ugifte samlevende oprette en såkaldt krydslivsforsikring.​